Leer lijmen volgens de nieuwe normen

Perfect voorbereid, word EAB'er

Nieuwe regels over lijmen, het zit er hard aan te komen. Bij onze Oosterburen zijn ze zelfs al van kracht. Met onze opleiding EAB in Lelystad bieden wij vakmensen de kans op het European Adhesive Bonder diploma te halen, waarbij de praktijk voorop staat. Zo kunt u na het behalen van uw diploma direct aan de slag!

adhesives tutorial room
European Adhesive Bonder Adhesive Bonding Center Lelystad

De EAB opleiding in vogelvlucht

Wat houdt een opleiding tot European Adhesive Bonder (EAB) in? We maken het hieronder in het kort overzichtelijk. Wilt u meer weten? Meer details vind u op deze pagina

40 uur in 5 dagen

U arriveert op maandagochtend en verlaat het Adhesive Bonding Center op vrijdagmiddag na het succesvol behalen van het European Adhesive Bonder examen. Maandag tot en met vrijdag heeft u iedere dag 8 uur les.

18 uur praktijk & 16 uur theorie

Tijdens de opleiding tot EAB-er worden de verschillende aspecten van de lijmtechniek in blokken behandeld. Eerst wordt de theorie besproken en later gaat u dit zelf toepassen in het praktijkgedeelte.

Examinering door het NIL

Op vrijdag wordt de opleiding EAB afgesloten met een examen verzorgd door het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL), de officiële certificeerder van Nederland. Dit examen bestaat uit een mondeling, een schriftelijk- en praktijkexamen.

Het kostenplaatje

Het lesgeld bij ABC bedraagt €1.725,- exclusief btw. Bij deze prijs is alles inbegrepen, bijvoorbeeld het gebruik van alle materialen tijdens de cursus, de lesmaterialen, gebruik van iPads, lunch, koffie en persoonlijke begeleiding. Alleen het examen ter waarde van €415,- worden apart op de factuur vermeld.

Lessen in Lelystad

De cursus vindt plaats bij ons opleidingscentrum in Lelystad, welke gevestigd is op het industrieterrein Noordersluis. Gratis parkeren, en veel ruimte voor zowel praktijk- en theorielessen.

Inhoud van de cursus

Tijdens een opleiding EAB bij ABC leert u alles wat u moet weten voor het maken van perfecte lijmverbindingen. U leert welke verschillende lijmen er zijn en de eigenschappen. U leert voorbehandelen en testen.

Het belang van een goede EAB-opleiding

In Duitsland is het al wetgeving: wie met lijm werkt, moet opgeleid zijn. Deze strenge Duitse regelgeving wordt ook in ons eigen land en de rest van Europa binnen een korte tijd verwacht en dit heeft grote consequenties voor de Nederlandse verlijmende industrie. 

Bij slechte lijmverbindingen kan een bedrijf namelijk aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade. Een bedrijf wil dergelijke risico’s zo goed mogelijk uitsluiten en zal daarom altijd kiezen voor een gediplomeerd vakman of –vrouw, die het bedrijf kan helpen met vakkundige lijmverbindingen. Steeds meer bedrijven zien dit in of zij nu lijm leveren, met lijm werken of de producten geproduceerd met lijm verzekeren. 

Wij zorgen ervoor dat u slaagt

Een top cursus, dat zeggen we niet alleen, dat garanderen we! Wij willen dat iedereen die begint aan een cursus EAB bij het Adhesive Bonding Center de cursus succesvol afsluit. 

Wij zien dat als onze verantwoordelijkheid en dus hebben we besloten het eerste herexamen voor onze kosten te nemen. Lees meer op de actiepagina!

Interesse? Lees hier meer

De Cursus Agenda

Direct zien wanneer de volgende cursus begint? Op deze pagina vindt u welke cursussen tot op heden gepland staan.

Meer over de EAB cursus

Wilt u meer te weten komen over de EAB-cursus bij het Adhesive Bonding Center? De details over de cursus vindt u op deze pagina. 

Stel u vragen

Heeft u nog vragen over de opleiding tot European Adhesive Bonder? Wij helpen u graag verder in een vrijblijvend gesprek.